Wil jij een mooie gezonde lach waar je een leven lang mee vooruit kunt?


Wij werken in onze praktijk met drie verschillende systemen. Hieronder lees je meer over ons basissysteem, het volledig individueel vervaardigde bracket beugel (Insignia) en onze doorzichtige beugels (Spark).

Bij orthodontie denk je waarschijnlijk als eerste aan het rechtzetten van tanden en kiezen. Maar er is nog veel meer mogelijk met orthodontie! We kunnen er niet alleen een prachtige lach mee creëren, maar ook een gezondere en beter reinigbare situatie in jouw mond mee bereiken. Daarbij houden we rekening met de uitstraling van jouw hele gezicht. In onze praktijk gaan we uit van een totaalbenadering voor jouw mond. 
 
Wij zijn gedifferentieerd op veel gebieden in de tandheelkunde, dus niet alleen in de orthodontie. Dit betekent dat we je de best passende oplossing kunnen bieden. Soms is niets doen ook een goed advies en daarom kijken we samen wat het beste bij jouw situatie en jouw wensen past. Of het nu een beugel is, een implantaat oplossing, restauraties of welke optie dan ook, we hebben het allemaal in huis. Daarmee hebben wij veel meer behandelopties voor je dan de orthodontist, die alleen een beugelbehandeling kan aanbieden.

Basis brackets, individueel vervaardigde brackets of Spark Aligners?


Je hebt in onze praktijk altijd de mogelijkheid om te kiezen tussen individueel gemaakte brackets met -draden of Aligners maar soms is een basis slotjes beugel al voldoende. De Spark Aligners ken je misschien ook wel als de doorzichtige beugelhoesjes. Wij zullen in een eerste gesprek samen met jou bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Insignia beugel: maatwerk voor jouw gebit


Om jouw mond gezond en mooi te maken, gebruiken we het in onze ogen allerbeste en meest geavanceerde bracket systeem: het Insignia beugelsysteem. Dit systeem wordt helemaal op maat gemaakt voor jouw mond, met behulp van digitale 3D technieken van Insignia. Met Insignia werken we voorspelbaar en heel precies aan het mooiste en beste eindresultaat voor jouw mond. Wij staan samen aan de basis om met Insignia je een supersmile te bezorgen.


Aan het begin van jouw behandeling weet je al hoe het eindresultaat er uit gaat zien en kun je nog beter de verbeteringen volgen die we samen gaan realiseren. Met Insignia worden brackets op de tanden geplaatst met een nauwkeurigheid van 99%. Deze nauwkeurigheid is met geen enkel ander beugelsysteem mogelijk daar hebben we uitgebreid onderzoek naar gedaan.

 

Spark Aligner; de doorzichtige beugel


Naast het Insignia-beugelsysteem bieden wij als één van de eerste klinieken in Europa de Spark Aligner behandeling aan. Een van de grootste voordelen van de Spark Aligner is dat hij "onzichtbaar" is en als enig aligner systeem hebben we duidelijk zicht op de wortels van je tanden en kiezen. Wil je meer weten over de doorzichtige beugel Spark Aligner en ben je benieuwd of deze behandeling iets voor jou is? Maak dan een afspraak bij tandarts Ruben Rijnders.

 

 

 
Beugel voor kinderen
Doordat je met het Insignia-beugelsysteem voor een relatief kortere periode een beugel draagt, zal het veranderproces in jouw mond sneller klaar zijn. Hierdoor is de kans op het krijgen van gaatjes ook kleiner. En, goed om te weten: met Insignia hoef je bij ons nooit een buitenbeugel of blokbeugel te dragen. We weten al sinds het begin van deze eeuw dat je kaken niet kunt laten groeien met een beugel, dus waarom zouden we je plagen met deze apparatuur?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het is niet mogelijk om de kaakgroei te stimuleren of af te remmen met een beugel. De beugel is bedoeld voor het rechtzetten en positioneren van tanden en kiezen, maar we kunnen tanden ook oprichten en zo meer ruimte bieden in de breedte van het gebit. Dat maakt je lach voller en breder en je hebt minder kans dat er kiezen verwijderd moeten worden. Tijdens het opstellen van een behandelplan, houden we natuurlijk rekening met de groei van een kind, maar ook met het ouder worden, zodat het eindresultaat van het gebit op elke leeftijd er steeds fantastisch uit ziet.

Beugel voor volwassenen
We gebruiken de beugel niet alleen voor het rechtzetten van de tanden. De beugel biedt ook een alternatief voor het ontbreken van tanden en kiezen. Daarnaast kan de beugel bijdragen aan een betere mondgezondheid, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van tandvleesproblemen.

Wat kunnen we nog meer door het plaatsen van een beugel?


We zijn in staat om de uitstraling van jouw gezicht te veranderen, door de tanden je lippen maximaal te laten ondersteunen. Een veel betere en gezondere oplossing dan het toepassen van fillers. Een beugel kan een hele passende en effectieve oplossing zijn, wanneer het gezicht op latere leeftijd wat invalt of wanneer de lippen niet goed worden ondersteund. Met een beugelbehandeling kunnen we zelfs de lichtreflectie en daarmee de uitstraling van je tanden verbeteren. Dit doen we door de tanden in een andere hoek te plaatsen, wanneer ze bijvoorbeeld wat meer naar binnen gericht zijn en hierdoor donkerder lijken.

Meer weten over beugels en onze specialisten?


Wil je meer weten over het Insignia-beugelsysteem en Spark Aligner? Over onze tandartsen of over behandeltrajecten? Plan dan een afspraak bij ons in.