Tandartsangst komt veel voor. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. En bijna een miljoen Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat ze niet meer durven te gaan. Wij bieden daar een speciale behandeling voor.
Tips voor angstgevoelens
Als u het tandartsbezoek uitstelt, kan het niet anders dan dat u problemen krijgt aan tanden, kiezen en tandvlees. De oorzaken van angst voor de tandarts kunnen heel verschillend zijn, maar zijn meestal terug te voeren naar de jeugd. Een vervelende ervaring met de (school)tandarts of ‘afgekeken’ angst van ouders is een reden die we regelmatig horen. Hieronder delen we een flink aantal handige tips met u. Lees ze maar rustig door.
Tips om angst al vroeg te voorkomen
Tips voor mensen met angst die wél durven
Tips voor mensen met angst die niet durven
Wat u zelf kunt doen om minder angstig te zijn
Wat u de tandarts kunt vragen om angstgevoelens te beperken
Verdoving op verzoek
Als de tandarts iets moet doen wat pijnlijk kan zijn, zal hij in de meeste gevallen eerst voorstellen om te verdoven. De verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna u meestal geen pijn meer voelt. Voelt u na de verdoving toch pijn? Zeg dat dan meteen. De tandarts kan dan nog een beetje extra verdoven. Als de verdoving eenmaal werkt, voelt uw wang of lip vaak dik aan. Dit gevoel verdwijnt weer nadat de verdoving is uitgewerkt, meestal één of enkele uren na de behandeling. De tandarts kan de plek waar de verdoving gegeven wordt minder gevoelig maken met een zalfje.
Kalmerend medicijn
De tandarts kan ook een kalmerend medicijn voorschrijven, dit wordt premedicatie genoemd. Middelen hiervoor zijn Oxazepam of Midazolam. Hierdoor merkt u veel minder van de behandeling en u herinnert zich er achteraf ook minder van.
Mondzorg onder narcose
In het geval van extreme angst voor de tandarts is er nog een mogelijkheid om u te laten behandelen onder narcose. U bent dan volledig ‘weg’, zodat u niks merkt van de behandeling.
Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de desbetreffende behandelingen die wij aanbieden. Wij bieden duidelijke en uitgebreide informatie om u te helpen de beste zorg voor uw gebit te begrijpen en te kiezen.
Als u zich tijdens de behandeling overweldigd voelt, kunt u een vooraf afgesproken teken geven, zoals het opsteken van uw hand. Dit geeft aan dat u een pauze nodig heeft. Uw tandarts zal stoppen en u de tijd geven om weer op adem te komen, zodat u de controle behoudt over de situatie.
Wilt u zich inschrijven bij onze tandartspraktijk? Wij heten u van harte welkom en kijken ernaar uit om u te voorzien van de beste tandheelkundige zorg.
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
08:30 – 17:00
08:30 – 17:00
08:30 – 17:00
08:30 – 17:00
08:30 – 12:00