Behandeling

Algemene Tandheelkunde

Algemene Tandheelkunde behandeling - Tandzorg Twente

Ieder half jaar op controle bij de tandarts

Algemene tandheelkunde is alles wat de tandarts voor u doet tijdens of na de controle. De meeste mensen gaan twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Dat is ook wat wij adviseren, want zo bent u er op tijd bij als er iets met uw gebit is. Hét recept om lang plezier te hebben van een mooi gebit.

Is tandartscontrole verplicht?
Hoewel het advies is om halfjaarlijkse op controle te komen, kan het zijn dat de tandarts u een ander aantal controle-afspraken adviseert. Iedereen heeft een ander gebit. Dus afwijken van de standaard kan, als uw tandarts dat voorstelt. Het is niet verplicht, maar wel belangrijk om uw tanden lang mooi te houden.

Dit controleren we
Tijdens de controle kijken we of uw tandvlees gezond is en controleren we uw gebit onder andere op gaatjes. Als de tandarts ziet dat het nodig is, verwijst hij u naar een specialist. Bijvoorbeeld een collega die alles weet van tandvleesontsteking of beugels.

Ook als u een prothese draagt
Een gebitsprothese (kunstgebit) moet ook regelmatig gecontroleerd worden. Bij een controle onderzoeken we of het gebit nog in orde is en of het nog goed past op uw kaak. Ook wordt de mondgezondheid gecontroleerd.

Dit hoort ook bij algemene tandheelkunde:
– Tanden en kiezen trekken (extractie)
– Gaatje vullen
– Kroon- en brugwerk
– Wortelkanaalbehandeling (endodontologie)
– Sealen
– Slechte adem (halitose)
– Tandvleesontsteking

Direct Inschrijven

Wij verwelkomen u graag in onze praktijk

behandelingen

Andere behandeling

Cosmetische tandheelkunde

U kunt bij ons terecht voor diverse cosmetische behandelingen voor een…

Endodontologie

Als uw tandwortel ontsteken is, verwijderen wij het ontstoken weefsel om…

Parodontologie

Heeft u last van een tandvleesontsteking (parodontitis)? Kom langs voor een…

Orthodontie

Wij bieden diverse soorten beugels aan, waaronder doorzichtige beugels. Orthodontie voor…

FAQ

Veelgestelde vragen over Algemene Tandheelkunde

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de desbetreffende behandelingen die wij aanbieden. Wij bieden duidelijke en uitgebreide informatie om u te helpen de beste zorg voor uw gebit te begrijpen en te kiezen.

Hoe vaak moet ik mijn tandarts bezoeken voor een controle?

Het advies is om elke zes maanden naar de tandarts te gaan voor een controle. Dit helpt bij het vroegtijdig opsporen van problemen zoals gaatjes of tandvleesontstekingen. Uw tandarts kan echter een ander schema aanbevelen op basis van de specifieke behoeften van uw gebit.

Het missen van een tandartscontrole kan leiden tot het verbergen van problemen die zich mogelijk ontwikkelen, zoals gaatjes of tandvleesproblemen. Dit kan resulteren in ernstigere en vaak duurdere behandelingen op de lange termijn. Het is belangrijk om regelmatig controles in te plannen om uw mondgezondheid optimaal te behouden.

Tandsteen is verharde tandplak die niet meer met een gewone tandenborstel kan worden verwijderd. Het kan leiden tot tandvleesontsteking en andere mondproblemen als het niet wordt verwijderd. Tijdens een controle verwijdert de tandarts of mondhygiënist tandsteen om de gezondheid van uw tandvlees en tanden te behouden.